sortiment & VARUMÄRKEN

På Golf Institute Sweden har vi noga valt ut ett sortiment av ledande varumärken och modeller
som ger oss unika verktyg att påverka våra elevers golfspel på alla plan.

Titleist

1933 är ett år som skulle visa sig förändra golfindustrin på många sätt.Grunden till världens idag ledande tillverkare av golfbollar lades i och med att amatörspelaren Phil Young hade missat en viktig putt. Han misstänkte att golfbollen var orsaken. Phil lät röntga golfbollen han spelat med hos en vän som var tandläkare och mycket riktigt konstaterades att golfbollens kärna inte var centrerad. Två år senare såg den första golfbollen med namnet Titleist tillverkad av Acushnet Company dagens ljus.

Kvalitet och precision var signumet och en ny era inom golfutrustning hade startat.

Läs mer

Titleist golfbollar blev mycket snabbt de i särklass mest spelade bollarna på US PGA Tour och självklart mycket tack vare sin unikt jämna kvalitet. Genom åren har varumärket vuxit sig så starkt att Titleist golfbollar sedan början av 1990-talet har fler spelare som använder bollarna än alla konkurrenter tillsammans vecka efter vecka på alla de ledande professionella golftourerna världen över.

En stark och ömsesidig relation har alltid funnits med den stora grupp av PGA Professionals som varje dag antingen försörjer som tränare eller som tävlingsspelare. För Titleist har det sedan starten varit både viktigt och naturligt att konsumenten kontinuerligt ska få den bästa vägledningen i valet av utrustning. Inte minst i valet av golfboll. De som många gånger är bäst på förmedla detta är en välutbildad och erfaren PGA Professional. Titleist kallar detta för the Pyramid of Influence och är en filosofi som är precis lika aktuell idag som då företaget grundandes. Bokskogen Golf Academy är av denna anledning sedan många år en mycket nära och stolt samarbetspartner till varumärket Titleist.

Titleist Bob Vokey Wedges

Wedgar i en golfspelares bag måste vara exakta och fyller en väldigt specifik funktion av spelet. Att kunna tolka vad en golfspelare önskar för typ av höjd, längd och känsla i ett slag är en sak. Förmågan att översätta dessa önskemål till verkliga specifikationer i form av loft, bounce och exempelvis vilken typ grind klubbhuvudet ska ha är en konstart.

Idag finns det ingen som besitter så mycket erfarenhet och yrkesskicklighet som
Bob Vokey.

Läs mer

Bob Vokey har skaffat sig sin unika erfarenhet genom att under flera årtionden haft förtroendet att jobbat sida vid sida med många av världens bästa tourspelare. Att lyssna, lära sig och tolka informationen som yrkesspelarna ger har sedan mitten av 90-talet då Bob kom till Titleist gjort att han byggt ett imperium inom klubbindustrin enbart inriktad på wedgar.

På Bokskogen Golf Academy finns ett av Sveriges mest kompletta utbud av Titleist Bob Vokey Wedges. Fredrik har personligen både besökt och utbildat sig hos Bob Vokey i USA och hela teamet har genomgående en mycket gedigen erfarenhet där alla är specialutbildade av Titleist för att kunna jobba i samma anda som Bob alltid gjort och gör. Dina önskemål kombineras med de behov och specifikationer som är lämpliga och under utprovningen kan vi nästan garantera att du har möjlighet att slå de wedgar som sedan kommer att hamna i din bag.

Titleist Scotty Cameron

Kunskap och gediget intresse går ofta i arv. Så även i Scotty Camerons fall vars far med sitt stora kunnande och brinnande intresse för golf lade grunden hos Scotty för det som skulle bli ett av golfindustrins mest ikoniska varumärken.

Allt började i ett garage i Kalifornien på 1960-talet där far och son experimenterade med design av klubbhuvuden, grepp och framför allt kombinationen av vad ögat såg och den emotionella känslan av att använda klubban. Gediget hantverk, materialval och design blev de ledord Scotty Cameron tog med sig på sin yrkesbana som 1994 ledde till att Cameron Golf International och Titleist blev partners inom golfindustrin.

Läs mer
The Art of Putting är Scotty Camerons definition på hur han ser på sitt unika koncept av att kombinera design och upplevelse för att skapa ett förtroende att sänka puttar. En stor mängd av världens bästa tourspelare har genom åren använt sig av Scotty Camerons olika putters vilket resulterat i över 30 majortitlar och hundratals vinster på världens ledande tourer.

I vårt nära samarbete med Titleist kan Bokskogen Golf Academy erbjuda ett av Sveriges bredaste utbud av Scotty Cameron putters. Alla i teamet har stor erfarenhet av putter fitting och är specialutbildade av Titleists egna experter i ämnet. Vi erbjuder dessutom denna exklusiva fitting service 12 månader om året i vår kompletta studio.

Cobra

Cobra Golf är en amerikansk tillverkare av golfutrustning som sedan 2010 är en del av tyska Puma SE med det gemensamma företagsnamnet Cobra Puma Golf. Tillsammans utmanar de status quo och tänjer på gränserna genom att göra saker annorlunda – i strävan efter golfglädje. Traditionellt sett har Cobras fokus varit att göra spelet enklare för amatörer och nybörjare. Men på senare år har företaget breddat sin repertoar för att passa alla. Kombinationen av två starka varumärken ger en bred portfölj med Pumas livsstilsinspirerade golfskor, kläder och accessoarer, och Cobras innovativa golfklubbor och golfbagar.

Läs mer

Det stannar dock inte där. SIK Putters har skapat en revolutionerande modell för utprovning av putters. Putter fitting på riktig! Med 6 olika huvudformer, 5 olika skaftinfästningar och med skaftlängder från 33” till armlock length finns ett unikt system att testa 150 olika versioner av putters. Därefter byggs den optimala puttern.

I vår studio erbjuder vi denna unika och revolutionerande putter fitting under årets samtliga dagar till såväl elever som medlemmar.

Mizuno

Japanska Mizuno har tillverkat sportutrustning i över ett sekel, en familjetradition som företagets grundare Rihachi Mizuno fört i arv och som bygger på en stark passion för sport. Redan 1933 började företaget tillverka golfutrustning och har sedan dess utmärkt sig genom sitt genomarbetade och fina hantverk. Smidda bladklubbor är företagets signum – där ledstjärnan är att skapa klubbor de bästa spelarna vill spela med.

Läs mer

Det stannar dock inte där. SIK Putters har skapat en revolutionerande modell för utprovning av putters. Putter fitting på riktig! Med 6 olika huvudformer, 5 olika skaftinfästningar och med skaftlängder från 33” till armlock length finns ett unikt system att testa 150 olika versioner av putters. Därefter byggs den optimala puttern.

I vår studio erbjuder vi denna unika och revolutionerande putter fitting under årets samtliga dagar till såväl elever som medlemmar.

Ping

Den norskfödde ingenjören Karsten Solheim introducerades till golfspelet vid 42-års ålder via arbetskollegor på General Electrics i Arizona. Puttningen hade minst sagt mer att önska och Karsten Solheim började därför experimentera med en egen putterdesign.
Modellen som han kallade 1-A hade en för den tiden en unik skaftinfästning centrerat till mitten av ett rektangulärt huvud istället för i hälen som var standard på 1960-talet. Efter att flertalet gånger själv testat puttern noterade Karsten Solheim att klubbhuvudet vid bollträffen gav ifrån sig ett mycket speciellt ljud som lät som ett PING. Puttern fick därför namnet PING 1-A och ett av golfindustrins mest innovativa företag hade därmed börjat sin framgångsresa.
Läs mer
Karsten Solheim förstod tidigt att genom att fördela klubbhuvudets vikt ut mot kanterna på klubbladets baksida förbättrades spelegenskaperna drastiskt. Det vi idag kallar tå-häl eller perimeterviktade klubbor är begrepp som har sin bakgrund från PING. De innovativa desgindragen formade tidigt PING till att också vara en banbrytande pionjär inom club fitting.

Några av världens idag mest framgångsrika spelare på världens tourer har sedan de började spela golf i unga år aldrig haft några andra klubbor i bagen än PING. Egenskaperna och känslan är unik! Med sin breda och intressanta klubblinje är PING därför ett givet varumärke hos Bokskogen Golf Academy i vårt utbud av skräddarsydda golfklubbor.