Putter Fitting

Är du en dedikerad golfspelare som spelar med en driver som är utprovad enligt konstens alla regler, tränar för att bli bättre, tävlar för att vinna  och njuter av spelets samtliga beståndsdelar men med handen på hjärtat gjort ett slentrianmässigt köp av puttern – klubban som kan vara den viktigaste i bagen? Då är detta något för dig.

Mätbarhet Putter-fitting

Det är inte konstigt att flertalet golfspelare har en utrustning i sin bag som till stora delar är utprovad då vi har både insikt, kunskap och erfarenhet kring custom fittingens betydelse. Men att vi nu kan erbjuda samma kvalitativa utprovning av puttern är lika revolutionerande som häftigt. Vi behöver inte längre förlita oss enbart på känslan och utseendet när vi väljer putter. Nu vet vi att det är otroligt mycket mer som har betydelse – och det är dessutom mätbart.

Mätbarheten är fundamental

En korrekt utprovning av en putter är en mer avancerad process jämfört med bagens övriga klubbor. Därför använder vi en kombination av både digitala och analoga testinstrument för att bestämma viktiga mätvärden.

Jonathan-Ågren. Putter-fitting.

Kvittot på ett framgångsrikt arbete har vi fått genom att golfspelare på alla nivåer från olika delar av landet har sökt upp oss för att uppleva vår revolutionerande utprovningsprocess.

Tio slag under par. Vilken drömstart för Jonathan Ågren. 

”Det har varit kämpigt med puttningen men nu är jag inte rädd längre.”    

Redan efter första rundan med den nya puttern så är självförtroendet på greenen tillbaka. Vinsterna med en utprovad putter talar onekligen sitt tydliga språk.

Klicka här om du vill läsa om ytterligare spelare som vi har hjälpt. 

Putter fitting

Teknik & utrustning i kombination

Detta är fittingprocessens olika moment.

  • Vi fastställer vilket öga som är domintant eftersom detta kan påverka mer än vad man tror.
  • Synmönstret kalibreras för att skapa ett fungerande sikte.
  • Den fysiska screeningen ger oss dina biomekaniska förutsättningar, därefter justeras både uppställning och grepp.
  • Skaftlängd och lievinkel anpassas för att matcha uppställningen. Inte tvärtom.
  • Vi väljer form på klubbhuvudet, skaftinfästning och placering av siktstreck.
  • Vi optimerar puttrörelsen.
  • Smalt, tjockt eller runt? Greppet väljs utifrån dina biomekaniska förutsättningar och vad som passar bäst.

Sortiment & varumärken
I vår studio erbjuder vi putters från Scotty Cameron, PING, Odyssey och Evnroll samt en mängd olika premiumskaft från exempelvis LA Golf och Stabilty Shaft som vi i självklart monterar med högsta precision. Givetvis finns också en stort utbud av olika typer av puttergrepp att välja.

Tid: 1-1,5 tim  Pris: 999:- (499:- vid köp)