Driver Fitting

Generellt går alla modeller numera väldigt långt och skapar en hög bollhastighet. Vår uppgift är att se till att den klubba och i de specifikationer vi kommer fram till ger en korrekt och effektiv bollflykt med en skön och trygg känsla. Och det viktigaste av allt, att klubban fungerar och levererar från tee ute på banan.

Kiropraktik för din golfsving

Hur går en driver fitting till?

Spelaren börjar slå med sin befintliga driver där vi med data från vår TrackMan 4 snabbt får reda på vad vi tillsammans har att utgå ifrån. Nästa steg är att definiera vad vi vill få ut av den nya klubban alternativt vad som kan förbättra med den befintliga.

Bestämmer vi oss för en ny klubba kommer vi därefter välja ut vilket klubbhuvud som bäst passar spelaren när det kommer till utseende, känsla och egenskaper. Vi börjar alltid med klubbhuvudet då det har störst inverkan på bollflykten.

Därefter testas skaft, dess längd och egenskapsprofil fram. Balansen mellan ett tillräckligt styvt skaft för att minimera spridning i kombination med att det ska ge bra kontroll, samtidigt som det måste finnas tillräckligt med flex för att ge en god känsla, rätt höjd och bollflykt är oerhört viktigt.

Avslutningsvis bestämmer vi grepp och grepptjocklek.

Tid: 1 tim  Pris: 750:- (350:- vid köp)