Studio Game fitting

Varje golfspelare är unik

Vår framgångsrika process är ett koncept som förenar individanpassad utrustning med kroppens förutsättningar för att varje elev ska nå sin fulla potential. 

Varje golfspelare är unik

All utrustning i bagen ska vara anpassad efter golfspelarens teknik, fysik och inte minst fylla en given funktion ute på banan. Detta gäller alla oavsett handicap, kön eller ålder.

Under tillfället då vi träffas i studion hos Golf Institute Sweden för att skräddarsy utrustning till en elev börjar vi alltid med en kort intervju där eleven får berätta om sina mål och vad som önskas förändras eller förbättras i spelet. Efter detta övergår vi till att titta på hur eleven slår med sin befintliga klubba eller set och därmed får vi en bra bild av vad vi har att utgå ifrån. Givetvis beaktar vi också hur elevens teknik och fysiska förutsättningar påverkar sättet att slå golfbollen.

Custom Fitting processen steg för steg

Den direkta anpassningen av golfklubban startar med att först bestämma rätt skaftlängd, grepptjocklek och lievinkel. Nästa steg är att bestämma skaftflex, flexpunkt och klubbmodell.

Vi har ett enormt stort och djupt utbud av klubbmodeller och skaftvarianter från de två ledande tillverkarna Titleist och Ping som gör att vi garanterat hittar en kombination som är optimal för varje elevs individuella och unika behov.

Det som avslutar processen i en Studio Game Fitting är att bestämma set make up, vilket är den mix av klubbor som ska ner i bagen så att alla klubbor fyller en given funktion samt vilken bollmodell som har de egenskaper som bäst matchar det samlade behovet ute på golfbanan.

All tänkbar teknologi finns på plats då vi inte lämnar något åt slumpen

Under en Studio Game Fitting använder vi oss av mätvärden från Trackman 4 då det är viktigt att vi snabbt och enkelt kan analysera data kring elevens sving-, klubb- och bollhastighet. Kroppens rörlighetsförmåga analyseras via ett individuellt screeningstest från Kinexit. Dessa fakta kombineras sedan med elevens egen feedback och känsla från testerna samt vad våra tränade ögon uppfattar när vi ser eleven slå. Givetvis använder vi alltid riktiga och fräscha Titleist Pro V1 RCT-bollar för att hela upplevelsen i samband med utprovningen ska bli så äkta som möjligt och jämförbart med spelet ute på golfbanan.

Vår Studio Game Fitting är en service för elever och medlemmar som är tillgänglig och bokningsbar under hela året.

Studio Game Fitting - Bokskogen Golf Academy

Avslutningen är en garanti för trygghet

Efter det att vi till slut lämnat ut och levererat det vi skräddarsytt fortsätter självklart vår uppmärksamhet på varje enskild elev. En sista extra justering, förklaring eller hjälpande hand ingår självklart i vår service.

Vår ambition är alltid att varje elev ska slå färre slag efter mötet med oss.

Våra Studio Game Fitting alternativ

Driver Fitting

Long Game Fitting

Iron Fitting

Wedge Fitting

Putter Fitting

Loft- & Lie Fitting